Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

P.J. Veth-gebouw

november 29, 2017 @ 4:45 pm - 7:30 pm

- Gratis

Hierbij treft u de aankondiging voor onze volgende bijeenkomst op woensdag 29 november 2017.

Het P.J. Vethgebouw te Leiden begon zijn leven meer dan honderd jaar geleden als twee gebouwen van de Universiteit Leiden: Het Botanisch Laboratorium en het Rijksherbarium. De architect Jacob van Lokhorst heeft de gebouwen in neogotische stijl speciaal ontworpen voor het onderzoek en onderwijs in de plantkunde. Het afgelopen jaar is het gebouw gerestaureerd en geschikt gemaakt voor de de faculteit Geesteswetenschappen. Het feit dat de vloerniveau’s tussen de twee gebouwen nogal verschilde, vormde bij de verbouwing een aardige uitdaging.

Wij ontvangen u graag om 16:45 uur waarna de bijeenkomst zal aanvangen om 17:00 uur. De presentatie zal worden verzorgd door de architect, Ernst Hoek, waarna de rondleiding in twee groepen zal plaatsvinden. De aansluitende netwerkborrel zal plaatsvinden bij Café Barrera aan het Rapenburg nr. 56.  Parkeren is het meest praktisch op het Haagweg parkeerterrein vanwaar u een busje naar de locatie aan de Nonnensteeg 1 kunt nemen.

Leuke bijkomstigheid is dat op die middag tevens de opening van het kunstwerk Fluisterende wind in de onderdoorgang van het PJ Veth gebouw zal plaatsvinden.

U kunt u aanmelden via de website, dus niet meer per e-mail. U kunt u deze bijeenkomst ook vanuit onze website exporteren naar uw eigen agenda.

Gegevens

Datum:
november 29, 2017
Tijd:
4:45 pm - 7:30 pm
Kosten:
Gratis

Locatie

P.J. Veth-gebouw
Nonnensteeg 1
Leiden,
+ Google Maps

Organisator

Redov

RSVP

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gegevens

Datum:
november 29, 2017
Tijd:
4:45 pm - 7:30 pm
Kosten:
Gratis

Locatie

P.J. Veth-gebouw
Nonnensteeg 1
Leiden,
+ Google Maps

Organisator

Redov